torstai 16. huhtikuuta 2015

Pieni harmi, suuri kiukku

"Terve, tämä ei ole parkkipaikka. Olen nähnyt tämän auton usein tientukkeena. Jos vielä näen auton tässä, ilmoitan poliisille."

Kylläpäs nyt on joku vetänyt herneen nenään. Ei sillä, meni kyllä minullakin pari vihreää nenuun, ja kasvatin pellon samantien. Aikani olen tätä nyt puhissut, joten päätin jakaa tämän epäreiluuden teillekin.

Asumme taloyhtiössä, jonka parkkipaikat ovat alueen takana, kauimpana meistä. Joten kaikki, joilla on auto, ja tuovat jotain painavaa kotiin, ajavat sen yleensä autollaan oven eteen, ja vievät sitten auton parkkiin. Ihan normaali käytäntö. Täysin laillinen ja sallittukin muuten, kun pykäliä tutkin tuon lähestymisen jälkeen.

Kunnon naapurikyylänä olen tässä vuosien varrella huomannut, että osalla asukkaista on aika höveli suhtautuminen auton pitoon, ja se jätetään joskus yöksikin kätevästi oven eteen. Lisäksi seinänaapurimme hankki viime syksynä auton, ja luultavasti osaksi uutudenviehätystään näimme auton harva se päivä pihatiellä, usein pitkiäkin aikoja. Myönnän, harmitti. Aikaisemmin olimme hyvin tarkkoja viemään hyrysysymme takaisin paikoilleen ostosreissun jälkeen, mutta nyt ihan parin viikon aikana olen aukaissut ääneni sen puolesta, että auto saisi olla muutaman tunnin kuskinvaihdon ajan (minä tulen lasten ja ostosten kanssa kotiin, ja mies on lähdössä jonkun ajan päästä painavien osien kanssa liikenteeseeen) pihatiellä, ettei tarvitsisi turhaan suhailla parkkiksen ja kotimme väliä. Lapsellisena tausta-ajatuksena, "jos nuokin, niin mekin". Muistaakseni tämän vuoden puolella uskollinen ajokki on ollut yhden kerran pidempään auton huollon vuoksi tuossa edessä, muuten tänä kahtena viikkona siis kahteen otteeseen. En tiedä teistä, mutta minusta se ei ole "usein".

Auto ei ole tientukkeena! Pidän aina huolen, että siitä mahtuu tuplarattaidenkin kanssa ohi, varsinkin, koska olen itse usein joutunut kikkailemaan ohituksen vuoksi milloin kenenkin parkkeerausten vuoksi. Lisäksi toiselta puolelta pääsee autollakin, eli emme ole mitenkään edessä edes mahdollisen hätätilanteen sattuessa!

Myönnän toki, että rikoimme kyllä taloyhtiön sääntöjä (vää, niin ne muutkin!), ja jos se niin kovasti häiritsi, olisi ollut ihan kohteliasta tulla asiasta keskustelemaan. Tai edes kirjoittaa ystävällisempi lappu! Poliisille, kaikkea kanssa.

Jostain syystä eniten tässä ärsyttää, että olen lukemattomat kerrat raahannut vauvaa, tai lisäksi paimentanut haahuilevaa Jaakkoa parkkipaikalta epäinhimillisen lastin kanssa (no, siis kaksi pirkaleen painavaa kassia ja yksi möhkövauva, kokeilkaapa!) ihan jo kuntoilumielessä, ja myöskin, koska en ole halunnut liian usein tai turhaan autoa eteen ajaa. Välillä on meinannut usko loppua, ja olen melkein laskenut kassit maahan hakiakseni ne kohta rattailla. Mitä saan huomaavaisuudestani palkaksi? Ärrrr.

Otimme lapusta sen verran vaarin, että emme enää edes "noku noikin" -linjauksen vuoksi jätä autoa vain odottelemaan pihatielle, vaan ajamme sen kiltisti parkkiin ja sitten taas takaisin tarpeen vaatiessa. Mies sai taas pisteet kotiin, alusta asti on sanonut, ettei niin ole oikein sopivaa tehdä, ja minä olen vain inttänyt, että kyllä muutkin.

Pieni juttuhan tämä on, mutta kyllä vain kiukuttaa. Täten juhlallisesti ilmoitan, että minut on nyt suututettu. Oikein perusteellisesti.


3 kommenttia:

 1. Voi ei! Olinpa tumpelo! Norudemu oli jättänyt myötätuntoisen kommentin tähän, ja kun yritin katsoa sitä lähempää, kosketin vahingossa "poista"-nappia. Ohjeiden mukaan sen olisi kuulunut kysyä minulta varmistusta, mutta ei kyllä kysynyt! Anteeksi, Norudemu, jos mahdollista, toistaisitko viestisi?

  VastaaPoista
 2. :D Se oli joku sepustus omista automokista ja kiukkusista ukoista, mut pointti oli kai se että tommoset lappuset pistää kyllä kiukuttaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jotain ei-toivottua peruutusopetusta taisit joltain ukoilta saada? Nyt ei enää onneksi kiukuta, enemmän jo huvittaa. Mutta aikani ehdin kiehua niin maan perusteellisesti!

   Poista

Kerrothan, mitä ajatuksia sinussa heräsi?