maanantai 18. toukokuuta 2015

Sain haasteen!

Tässähän voisi tuntea itsensä osaksi oikein blogiyhteisöä. Paitsi että minun yhteisöni on aika laiminlyöty...  Norudemu haastoi minut vastaamaan kysymyksiin, ja seuraavaksi keksimään 11 omaa kysymystäni haastamilleni blogeille. Josta päästäänkin ensimmäiseen tenkkapoohon. Olen ehkä omanapainen, mutta minulla ei oikein riitä aikaa seurata kovin montaa blogia. On minulla muutama listallani, mutta niihin kysymysjoukon heittäminen olisi ensinnäkin ensimmäinen kommenttini kautta aikojen, toisekseen vähän sama kuin kirjoittaisi Anna Abreulle, mikä hänen lempiruokansa on. Puskista joku nobody haastaisi. Blogien kirjoittajat vaikuttavat kyllä sen verran kohteliailta, että varmaan jopa tarttuisivat haasteeseen, mutta en vaan kehtaa. Olen ihan teini, tiiän.

Jotta en olisi ihan petkuttaja, keksin kyllä omat kysymykseni, mutta osoitan ne teille lukijoille. Saatte vastata kommenttikenttään tai miettiä vastauksianne omassa yksityisyydessänne. Ihan ensiksi kuitenkin minulle haastetut kyssärit.


1. Rantaloma vai kaupunkiloma?
Loma mainittu! Valitsen sen! Okei, jos leikitään hetken, että olen ihminen, joka lomailee tällä
hetkellä yhtään mitenkään, mihin liittyy matkustusta Suomen rajojen ulkopuolelle (okei juu, voisihan kumpikin noista toteutua Suomessakin, mutta jotenkin uskon, että tässä haettiin nyt muuta), valitsisin varmaan... äää... riippuu ihan seurasta. Äitini kanssa rantaloman, aviomiehen kanssa kaupunkiloman. Yksin... En jaksa makoilla rannalla, mutta tykkään kyllä kävellä siellä. Ehkä sitten kaupunkiloma kuitenkin. Jos olisi oikein paljon rahaa, jotta saisi käydä kaikkialla.


2. Ostatko kirppareilta? 

Ei tainnut tulla minään yllätyksenä, että ostan. Kaiken tarvitsemani, jos mahdollista ja järkevää. Tässä pari viimeisintä löytöä:
Löysinköhän tarpeeksi kenkiä?


3. Onko sinulla harrastuksia?

 Onhan minulla. En vain harrasta niitä tällä hetkellä. Mutta hei, luin sen kirjan loppuun, mitä taannoin vilauttelin! Eli lukemista taas harrastan. Lisäksi pelaan tietokonepelejä, luen sarjakuvia, juoksen, soitan pianoa, laulan, katson elokuvia, kudon, kahvakuulailen. No en. Mutta haluaisin.


4. Osaatko leipoa/kokata?

 Osaan. Huh, olipa vaikea vastata noin. Teki mieli jotenkin (ex?)suomalaisesti laittaa, että kunhan nyt jotain nykertelen, kai niitä ennemmin syö kuin selkäänsä ottai

5. Onko teillä juhannus perinteitä?

 Tavallaan, juu. Olemme viettäneet perhekeskeisen kaupunkijuhannuksen omalla pikku pihanpläntillämme grillaillen jo useana vuonna peräkkäin. Melkein joka vuosi on ihana ystäväpariskunta liittynyt seuraan, vaikka sitä vähän ihmettelenkin. (No, siis, vaihtoehtona riemukas juhannus jonkun mökillä, mutta tulevat meidän lapsiperhehelvettiinjuhannukseen.)


6. Miten mieluiten viettäisit vapaa-aikasi?

Harrastaen noita yllä mainittuja harrastuksia. Mahdollisesti vielä urheilupainotteisemmin. Tai sitten villisti juhlien tyttökaverien kanssa. No, ehken sentään koko vapaa-aikaa.


8. Miksi kirjoitat blogia?

Koska olen huomionkipeä, ja tykkään yleisölle esiintymisestä edes jossain muodossa. Showtanssijan ura ei koskaan auennut, kiitos melko olemattoman tanssikoreografian tajuni, eikä minusta tullut Tenavatähteä, joten koitetaas tätä. Lisäksi kirjoittaminen saa minut toisinaan tuntemaan oloni älykkääksi ja ajattelevaksi ihmiseksi. Se välillä vähän äitinä unohtuu. Minulta siis, en väitä, että muilta.


 8. Kauanko olet kirjoittanut blogia?

 Tätä vuoden 2015 alusta. Yritin pari vuotta sitten edellisen kerran, mutta se ei oikein ottanut tulta. Lopetin, kun lukijanani oli enää ystäväni naapurikunnasta ja aviomieheni.


9. Joku uusi asia, minkä haluaisit oppia?

Lasketaanko ikuisuusprojekti? Olen jo vuosia koittanut opetella ompelemaan. En vain saa koskaan oikeasti istuttua ompelukoneen ääreen, joten ymmärrettävästi taitoni eivät ole juuri hioutuneet. Lisäksi haaveilen joskus tekeväni spagaatin. (Mitä voi tällä seipään jäykkyydellä pitää aika kunnianhimoisena.)


10. Onko sinulla lemmikkieläimiä?

Kyllä, kaksi koiraa. Joiden trimmaus on ikuisesti vaiheessa, joten niistä ei paljon kuvia näy. 


11. Kierrätätkö/ekoiletko muuten?

Kyllä meillä kaikki kierrätetään, välillä meinaa lipsahtaa hamstrauksen puolelle. En oikein koe "ekoilevani", koska se tuntuu niin luonnolliselta. En koe erikseen tekeväni varta vasten jotain, asiat vain kuuluu mielestäni tehdä parhaalla mahdollisella tavalla. En kyllä silti aina jaksa ihan kaikkea viimoisen päälle. Kaipa me muiden ihmisten silmissä olemme ekoilijoita. Tässä ovat minun kysymykseni sinulle:


1. Oletko viherpeukalo? Miten se ilmenee? Tai ei ilmene?

2. Suolaista vai makeaa?

3. Tunnistatko sieniä?

4. Noudatatko viisi ateriaa päivässä -rytmiä?

5. Seuraatko politiikkaa?

6.  Katsoitko jääkiekkoa?

7. Mikä on suosikkisi ulkonäössäsi?

8. Miten suhtaudut julki-imetykseen?

9. Luetko hömppäkirjoja (eli romattisia rakkauskirjoja, ei kuitenkaan ihan harlekiiniksi asti)?

10. Tiedätkö, mikä on Nethack?

11. Ovatko sänkysi lakanat yhteensopivat väreiltään tai peräti samaa settiä?


Soriii, väsähdin niin totaalisesti, etten jaksa oikolukea.


4 kommenttia:

 1. Jei! En oo ikinä osallistunut yhteenkään haasteeseen, joten täältä nyt pesee:

  1. En ollut, ennen kuin sain oman pienen pihapläntin. Sen jälkeen on syntynyt pakkomielle kuokkia, kaivaa, nyppiä, leikellä, vaikkei edelleenkään ole mitään hajua, mitä on tekemässä, tai edes minkä nimisiä nuo kukkapenkistä puskevat asiat ovat...

  2. makeaa

  3. Valitettavasti en. Tämä löytyy jossain kaukaisen tulevaisuuden to do -listalla.

  4. Neljä ateriaa on itselle luontevampi.

  5. Jonkin verran, tosin ihanneminäni vielä huomattavasti aktiivisemmin.

  6. Yhden pelin ajan oli TV päällä, kun velipoika oli kyläilemässä...

  7. hiukset

  8. Asia, josta en edes tiennyt, että siihen kuuluu suhtautua jollain tavalla, ennen kuin tulin raskaaksi, ja eksyin asiaa käsitteleviin nettikeskusteluihin...

  9. Kirjojen suhteen olen lähes kaikkiruokainen: kaikkea sopivassa suhteessa, ehdottomasti myös hömppää joukossa. Tällä hetkellä luvussa luonnontieteiden historiaa (lähinnä fysiikan) käsittelevä teos ja vauvanhoito-opas, seuraavana jonossa tanskalainen dekkari.

  10. Tiedän, sillä ATK-sivistyneemmät ystäväni ovat minua valistaneet :)

  11. Lakanat ovat yhteensopivat, mutta tyynyliinojen kanssa voi joskus jopa hullutella

  VastaaPoista
 2. Wau, kiitos Taru! Ihanaa, kun vastasit! Olin melko varma, että kukaan ei jaksa.

  Muita? :)

  Olisi muuten kannattanut oikolukea eilen, oli ihan kummallista megarivinvälitystä, ja loppupään teksti alkoi kyllä puuroutua samaan aikaan aivotoiminnan kanssa.

  VastaaPoista
 3. Jee, nää haasteet on hauskoja :-). Vastaan nyt vähän jälkijunassa, kun en ole ehtinyt paljon blogimaailmassa pyöriä viime päivinä.

  1. Oletko viherpeukalo? Miten se ilmenee? Tai ei ilmene?
  Ööh, en oikein tiedä. Olin viis vuotta hautasmaan puistotyöntekijänä kesätöissä ja tiedän kaiken yleisimmistä hautakukista ja niiden hoidosta. Lasketaanko se ;-D ? Omassa kotona mulla ei ole kasvin kasvia. Olen liian laiska. Muistan hyvin, kun ostin siskolle kirsikkatomaatin yo-lahjaksi ja kirvat söi sen viimeistä lehtä myöten tai kun olen onnistunut saamaan kaktuksen mätänemään liialla kastelulla...Että juu, tarttisin varmaan vähän harjoitusta, jotta osaisin hoitaa muutakin kuin verenpisaroita, begonioita ja ahkeraliisoja...

  2. Suolaista vai makeaa?
  Riippuu mielentilasta. Mieluiten sopivassa suhteessa molempia.

  3. Tunnistatko sieniä?
  Kantarellin, suppilovahverot ja kärpässienet. Eli käytännössä en todellakaan. En suosittelis lähtemään mun kanssa sienimetsään...

  4. Noudatatko viisi ateriaa päivässä -rytmiä?
  Hahaa, en. Tai ehkä kerran kuukaudessa tulee syötyä noin usein. Mutta asiakkailleni suosittelen kyllä lämpimästi ;-D. Oikeesti olen sitä mieltä, että syömiskertojen määrä on yksilöllistä. Osa pärjää ihan hyvin esim. 3-4 kerralla. En ole vielä ihan osannut päätellä, hyötyisinkö siitä, jos lisäisin kertoja. Voishan sitä joskus kokeilla, jos olis vähän säännöllisempi elämänrytmi noin muutenkin.

  5. Seuraatko politiikkaa?
  Äänestän vaaleissa ja tiedän, mitkä puolueet ovat nyt hallituksessa. Lasketaanko se? Eli siis pintapuolisesti joo, mutta paremminkin vois.

  6. Katsoitko jääkiekkoa?
  Tänä vuonna en kattonut pelin peliä, mikä tosin oli varmaan vaan hyvä Suomen menestys huomioiden. Jos on sopivat olosuhteet, eli tv saatavilla ja riittävästi aikaa, niin kyllä mielelläni välillä seuraan MM-kisoja.

  7. Mikä on suosikkisi ulkonäössäsi?
  Tähän on vaikee vastata. Tällä hetkellä ehkä ihan kroppa kokonaisuudessa. Salitreeni + muu liikunta ja riittävä syöminen on muokanneet sen aika kivaksi.

  8. Miten suhtaudut julki-imetykseen?
  Enpä ole koskaan edes ajatellut. Ihan myönteisesti kai.

  9. Luetko hömppäkirjoja (eli romattisia rakkauskirjoja, ei kuitenkaan ihan harlekiiniksi asti)?
  Joo. Tälläkin hetkellä kesken Bridget Jonesin jatko-osa. Tosin sanottakoon, että ruotsiksi, eli treenaan samalla kielitaitoa. Silloin, kun luen kaunokirjallisuutta, en yleensä jaksa mitään kauhean syvällistä. Käytän kapasiteettini enemmän oman alan teoksiin ja sitten jos luen muuta, haluan että se on oikeesti kevyttä ja rentouttavaa.

  10. Tiedätkö, mikä on Nethack?
  Ei hajuakaan.

  11. Ovatko sänkysi lakanat yhteensopivat väreiltään tai peräti samaa settiä?
  Yleensä joo paitsi, jos käytän jotain erillisenä saatua tyynyliinaa.


  VastaaPoista
 4. Hei, onpa hauskaa kuulla sinusta, Leijis! Kiitos, kun vastasit, täytyykin käydä katsomassa, mitä olet puuhaillut.

  VastaaPoista

Kerrothan, mitä ajatuksia sinussa heräsi?